Behandling af børn

Når jeg behandler børn, adskiller det sig en del fra behandling af voksne, da tilgangen til børn i højere grad bygger på tillid. Børn er ofte mere sensitive end voksne, og jo mindre barnet er, jo mere inddragelse og nærvær kræver det af både forældre og jeg, som behandler.

Behandlingsmetoden

Jeg tager afsæt i den biodynamiske kranio sakral terapi (KST), hvor jeg ”lytter” til de forskellige rytmer i barnets krop og derved skaber et rum, hvor kroppen har mulighed for rette sig ud, der hvor skævhederne og restriktionerne befinder sig. Det gør, at systemet og barnet selv finder hen til midterlinjen, hvor kroppen atter er i balance og ro – i det tempo, der passer til barnets krop.
Behandlingen bliver ofte kombineret med akupressurpunkter og zoneterapi, alt afhængig af de symptomer som barnet har.

Varighed af behandlingen

En behandling af mindre børn tager ofte mellem 30 og 45 min. afhængig af barnets symptomer. Som udgangspunkt sætter jeg 1 time af, der også er mulighed for evt. amning osv. efter behandlingen. Ved større børn stækker behandlingen sig gerne over 1 time.

Fødslen er en vigtig faktor

Ved de små børn op til 2 års alderen, tager jeg gerne afsæt i barnets fødsel, da denne har stor betydning for barnets fysiske sundhed. Er fødslen meget hurtig, kan der opstå skævheder i for eksempel nakke, skuldre eller bækkenet. En spændt og skæv nakke kan give symptomer på eksempelvis kolik, da den 12. kranienerve afklemmes, og derved ikke kan sende de rigtige signaler til fordøjelsesorganerne.

Får disse skævheder lov til at manifestere sig i barnets krop, kan de senere hen give indlæringsvanskeligheder og urolige børn, da de hele tiden er nødt til at flytte på sig for at finde ro i kroppen. Det kan gå ud over koncentrationsevnen og dermed hindre indlæringen.

Hvilke problematikker kan en behandling afhjælpe?

Hos børn fra 0-2 år behandler jeg følgende problematikker:

  • Maveproblemer
  • Nedsat bevægelighed i nakken
  • Voldsomt gylpen
  • Kraniedeformitet
  • Søvnproblemer
  • Øreproblemer

Generelt dårligt velbefindende, der resulterer i gråd og utilpashed

Hos børn og teenagere 2- 14 år behandler jeg følgende problematikker:

  • Koncentrationsbesvær
  • Motorisk urolighed
  • Forkert tandstilling
  • Smerter ved vokseværk

Er du i tvivl om, hvad de forskellige kropsterapeutiske behandlinger indebærer, eller hvilke lidelser de afhjælper, så er du velkommen til at kontakte mig på tlf. 60 64 41 39 eller på e-mail: info@michaelbonde.dk. Så får vi en uforpligtende snak om, hvordan vi bedst imødekommer dine ønsker og behov for kropsterapeutisk behandling.