Saunatæppe

Vil du gerne forbedre din nattesøvn, øge din forbrænding eller komme

dine gigtsmerter til livs, så er infrarød terapi løsningen for dig.
Infrarød lysterapi er en super behagelig behandling, hvor terapien foregår gennem et infrarødt saunatæppe. Behandlingen er meget effektfuld og allerede efter tredje behandling, vil der være en markant forskel på dine smerter og gener. Kliniske undersøgelser viser, at en behandling i saunatæppet vil hjælpe dig på vej i dit vægttab, da du forbrænder mellem 200-600 kalorier pr. halve time, fordi temperaturen ligger mellem 60- 65 grader celsius.

Fordele ved brug af infrarødt saunatæppe

Der er mange fordele ved en behandling med infrarød terapi. Det infrarøde lys går dybere ind i vævet. De infrarøde lysstråler fra tæppet når op til 7 centimeter ind i vævet, varmer kroppen og vævet op, hvilket gør, at du lynhurtigt opnår en bred vifte af fordele ved at blive behandlet med infrarøde lysstråler.

Øger blodcirkulationen

Ved blot få behandlinger vil du opleve en øget blodcirkulation, da varmen fra de infrarøde lysstråler øger hjertets pumpefunktion og udvider blokarrene, så blodet uhindret kan nå ud til fødder og hænder. Dette gør, at ophobninger af affaldsstoffer effektiv fjernes grundet øget blodgennemstrømning i kredsløb og muskulatur.

Sænker blodtrykket

I begyndelsen kan du opleve, at blodtrykket stiger ved de første behandlinger. Det vil dog efter få behandlinger ændre sig igen. Ved jævnlig behandling er der undersøgelser, der viser, at ved jævn brug af infrarød terapi vil det have en positiv effekt på forhøjet blodtryk, hvorefter gener og symptomer vil reduceres markant.

Reducerer stress

En behandling med infrarødt sauna tæppe er med til at reducere stresshormoner i kroppen. Du har sikkert prøvet den beroligende effekt, der er ved at gå i en almindelig sauna, hvor du kan søge ind i dig selv, for at finde ro og bare mærke, hvordan kroppen udskiller affaldsstoffer gennem svedporrerne. Den samme effekt opnår du her i klinikken, da du får 30 min. i fuldstændig ro uden forstyrrende elementer. Det eneste, du kan høre, er rolig og afslappende musik..

Bedre humør

Ved at kroppen begynder at reducere produktionen af dit stresshormon, vil din produktion af dit glædeshormon stige. Efter en behandling med infrarødt lys kombineret med den ro du oplever ved at ligge i saunatæppet i 30 min., vil du opnå de samme fordele, som hvis du gik i en almindelig sauna.

Smertelindring

En anden stor fordel ved infrarød terapi er, at det reducerer smerter i både muskler og led. De infrarøde lysstråler trænger dybere ind i vævet, og dermed er varmen fra dem med til at reducere dit smertebillede. Dette skyldes den øgede boldgennemstrømning, hvor ophobede affaldsstoffer nemt og effektivt transporteres væk.

Afhjælper gigtrelaterede smerter

Ikke alene reduceres den almindelig muskelømhed, men den er også med til at reducere gigt relaterede smerter. Undersøgelser viser, at behandlingen har en stor og positiv effekt på smerter, der relaterer sig til blandt andet leddegigt og slidgigt.

Reduktion af hudlidelser

Udover de førnævnte fordele har behandlingen også en positiv effekt på hudlidelser, som eksempelvis psoriasis. Det skyldes, at behandlingen øger blodgennemstrømning i muskler og væv, og dermed fjerner ophobninger af affaldsstoffer, som forårsager hudlidelserne.

Behandlingen
Du kan booke en behandling separat eller kombinere den med kropsterapi, der bliver
tilpasset til de gener, du måtte have i bevægeapparatet. For at du kan modtage infrarød terapi, skal du være iført et lag tyndt stof – eksempelvis skiundertøj eller bomuld, da kroppen automatisk begynder at svede pga temperaturen. Efter behandlingen i saunatæppet får du mulighed for at tørre dig og iklæde dig tørt tøj, hvorefter du får manuel terapi, hvis det er en del af din bestilte behandling. Du kan købe enkelte behandlinger eller et klippekort, hvor du kan opnå store rabatter. Se
priserne her:

Hvem må ikke få infrarødt terapi

Der er visse klienter, der ikke må modtage infrarød lysterapi, da det kan være forbundet med risici. Det drejer sig om følgende klienter:

  • Gravide
  • Klienter med hjerteproblemer
  • Klienter med pacemaker
  • Klienter med blødersygdom
  • Klienter der har fået kobberspiral sat op inden for de sidste 30 dage.

Der findes mange sider, som beskriver, hvem der må og ikke må tage imod en behandling med infrarød lysterapi. Mange af disse sider kan indeholde forældede oplysninger, da informationerne løbende opdateres i forbindelse med, at der jævnligt laves kliniske undersøgelser ved brugen af tæppet.